1. За повече комфорт
- Топлинен комфорт през зимата
Покривът е изложен на постоянните температурни промени, тъй като повечето от стените му са външни. Изолацията на таванско помещение ще поддържа вътрешната температура постоянна и приятна. Комбинирана с подходяща вентилация, изолацията предотвратява конденза, който може да възникне, когато навън е студено. Добре изолираният покрив се превръща в приятно място за живеене, което ще ползвате дълго време.
- Топлинен комфорт през лятото
Изолацията и въздухонепроницаемостта на таванското пространство ще запазят свежестта, блокирайки циркулиращия под покрива горещ въздух, достигащ понякога до 70°С. Летният комфорт ще постигнете като затваряте прозорците през деня и ги засенчвате с щори или сенници (ще спечелите от 1 до 3,5°С) и проветрявате тавана през нощта (ще спечелите от 1 до 4,5°С).
 - Звуков комфорт
Изолацията на тавана с минералните вати на Изовер осигурява защита от външния шум: коли, въздушен трафик, гласове, дъжд и др. Акустичните подобрения варират между 38 и 44 dB в зависимост от дебелината на изолационния материал и вида на конструкцията. 
- Пожарна безопасност
В случай на пожар, минералните вати на Изовер не подхранват огъня и не отделят отровни газове.
 
2. За по-големи икономии
- на енергия                                                         
30% от топлината в неизолирана къща се губят през покрива. Изолирайки покрива с минералните вати на Изовер, пестите сериозни количества енергия за отопление. Инвестирайки веднъж в поставянето им, Вие топлоизолирате ефективно жилището си до края на неговия живот. Девизът на модерният дом е „Енергоефективност”.
- на емисии СО2
Спестявайки от енергията за отопление и охлаждане, респективно се спестява и отделянето на вредни емисии СО2 във въздуха.
Back to FAQ list